Over Waddenzee Expedities

Op de eerste dag is er tijd voor kennismaking en uitleg van het programma, waarna we vertrekken voor een tocht over het Lauwersmeer. We genieten van de vele soorten vogels die we te zien krijgen. We gaan op zoek naar de wilde zwaan, de kleine zwaan en de zee-arend, die hier in 2011 een jong hebben groot gebracht. Progamma is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en weersomstandigheden.

De dag sluiten we af met een borrel en diner waarin we onze waarnemingen nog eens kunnen bespreken. Na een overnachting in een sfeervolle accomodatie en een stevig ontbijt gaan we de volgende dag door de sluizen van Lauwersoog de Waddenzee op. We varen waar het getij ons brengt en in overleg met onze gasten. We gaan droog vallen op een zandplaat en hopen hier weer vele vogels en zeehonden te zien. Voorts genieten we van het bijzondere, steeds veranderende wad. Laat in de middag varen we weer terug naar de thuishaven en sluiten we de excursie af. Lunch, koffie en thee worden uiteraard door ons aan boord verzorgd.

DAGTRIP LAUWERSMEER OF WADDENZEE

Wij bieden u een halve of volledige dag vogels kijken in eenn van de belangrijkste natuurgebieden voor vogels in Europa: HET NATIONAAL PARK LAUWERSMEER of UNESCO WERELDERFGOED DE WADDEN. De route en tijd van vertrek hangen af van recente waarnemingen, het weer en het seizoen. De excursie op het Lauwersmeer vindt plaats met het m.s. Dreamwest. We kunnen met de Dreamwest op lokaties komen die u als wandelaar niet kunt bereiken. Zo ervaart u het natuurgebied op geheel andere wijze. De excursie op de Waddenzee is afhankelijk van het getij en weer. Zo mogelijk vallen we droog op een zandplaat en kunt u grote aantallen vogels en zeehonden waarnemen.

Groepsgrootte ca. 8 personen